Nieuwsbrief 2017/2018 nummer 10

Beste allemaal,
Bij het begin van deze maand sturen we graag het programma van de komende vieringen met telkens een boeiend en gevarieerd onderwerp.
Je bent steeds welkom op de samenkomsten elke zaterdag om 18 uur in de Sint-Annakerk, Goedendagstraat 46, te Borgerhout.
' Het wordt warm onder onze voeten'
Het onbegrijpelijke verhaal tussen de veranderingen van deze wereld doen onder de geologen enkele hypothesen rijzen.  Is ecologie een machteloos noodlot ? Wat doen we er mee ? Is er een antwoord en een overlevingskans mogelijk ?  Het verlangen naar broederschap en respect voor elkaar - iedere vorm van leven, ook van dieren en planten -  horen daarbij.
Welkom op deze twee vieringen.
Zaterdag 5 mei:  Voorgangers:  Paul Kevers en Mieke Van Steelandt
Zaterdag 12 mei: Voorganger:   Marijke Verrelst;  toelichting: Karel Malfliet.
Zaterdag 19 mei:  Pinksteren
Tijdens deze samenkomst zullen we de Geest ontsluieren bij het zingen van het lied: 'Hierheen, Vrouwe Ademtocht "
Gastheer Paul Eylenbosch
Zaterdag 26 mei: 'Leven in wisselvalligheid'
We botsen allemaal op wisselvalligheden in het leven, het loopt niet zoals we het wensen en dromen. Er is zoveel dat ons levenspad kruist, dat we steeds opnieuw moeten kiezen met dilemma's en andere obstakels.  Het leven is geen weg recht op het doel af maar een kronkelweg van telkens aanpassen.  Dan leven we in euforie, dan worden we geslagen.  Onze emoties gaan dan vaak een loop nemen.  Het is de kunst de eenheid te bewaren, jezelf te blijven en te vinden door de wisselvalligheden van het leven heen.  De ene mens wordt dieper geslagen en geraakt dan de ander.  Het lijkt dat het voor de een het vanzelf gaat en voor een ander is het een moeizame weg.  En toch is het juist die wisselvalligheid die doet leven, doet kiezen en die maakt dat je meer en meer jezelf kan worden.
Een viering met getuigenissen van mensen die door de wisselvalligheden heen hun weg gaan...
Voorganger: Bert Lodewijckx
Mededelingen
- Stiltewandeling:
Er wordt een stiltewandeling georganiseerd op zondag 1 juli en op donderdag 1 november telkens in het park Vrieselhof te Ranst(Oelegem): voor info: klik hier
- Tamburini
Het week-end van 4. 5 en 6 mei is er wijkfeest in Klein-Antwerpen.
Zaterdag 5 mei om 11 uur gaat een optreden van Tamburini door in de pas geopende ontmoetingsruimte van de Heilige Geestkerk, Mechelsesteenweg 135 te Antwerpen.  Een mooie gelegenheid om Tamburini (met Els Bervoets) en de ontmoetingsruimte te ontdekken.
- Zomer van de vleugel:
Er kunnen nog steeds activiteiten voor de Zomer van de Vleugel  voorgesteld worden. Liefst op het blad aan het infobord in de Sint-Annakerk.   Geraak je er niet meer dan kun je mailen naar Tine Spruyt < Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. >  We sluiten af op 19 mei: Pinksteren.
Werkten mee aan deze nieuwsbrief:  Bert - Hugo - Paul E. - Sabine - Harry
 

Welkom...

...welkom op onze website.(Vleugel)

Kalender

November 2018
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Nieuw

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 2

Inloggen