Nieuwsbrief 2016 2017 nummer 4

Beste allemaal,
Graag sturen we jullie de vierde nieuwsbrief die de volgende cyclus 'Vriendschap' aankondigt en de Kerstviering 2016.
Voor de vieringen is iedereen steeds van harte welkom in de Sint-Annakerk Goedendagstraat 46  te  Borgerhout elke zaterdag om 18 u.

Cyclus: Vriendschap:  De crème fraîche van het leven

Vriendschappen aanknopen en onderhouden zijn een van de belangrijkste items in elk mensenleven. De 'liefde van je leven' is ook je beste vriend of vriendin.  Over vriendschap werd doorheen de eeuwen al heel veel gezongen en geschreven in poëzie en proza.

De viering van 10 december houden we eerder meditatief met rustige muziek, gedichten en teksten bij die aangename surplus van het leven, die vriendschap toch is.
Voorganger: Bert Lodewijckx

Voor zaterdag 17 december hebben we Christiane Dumez uitgenodigd. Zij raakte gefascineerd door het leven en het werk van Aelred van Rievaulx (1110- 1167), een middeleeuwse abt van een trappistenabdij.  In tegenstelling tot veel andere kloosterlingen spoorde hij zijn medebroeders aan om vriendschapsbanden op te bouwen en te onderhouden
Hugo Vereeck is voorganger.


Zaterdag 24 december:  Kerstmis

In de Kerstviering laten we ons leiden door het verhaal van de herders die waakten over hun kuddes. 
Wij kennen het verhaal, maar zij wisten niet dat er ineens een engel zou verschijnen en niet één, zelfs heel veel.
Wat doet dat met een mens, een engel ontmoeten ?
Als je daarover met mensen praat, krijg je zeer uiteenlopende reacties van mensen die engelen ervaren in hun leven tot mensen voor wie een engel niet meer is dan oude symboliek;  het is zo verschillend dat je enkel in verwondering kunt luisteren naar mekaar en wijzer worden.  Ontvankelijk zijn voor wat soms zo anders is dan ik en plots op mijn weg komt . . . . .
Gastvrouw: Marianne van de Graaff

Zaterdag 31 december:  Oude Jaar, Nieuw jaar?

Een titel die voor zichzelf spreekt.
Gastheer Paul Eylenbosch brengt ons van oud, naar nieuw . . . .

Mededelingen:

- Op 6 december kreeg 'Iedereen een componist' ,  een project voor kinderen tussen 4 en 12 jaar , koninklijk bezoek.  Ariane, de dochter van Edwig en Annick,  heeft voor koningin Mathilde een eigen compositie op harp mogen spelen.  Met onze dirigent zijn we als  Vleugel ook een beetje trots op dit jong talent.  Je vindt het hier op onze vleugelwebsite


- Colloquium Gandhi op 10 december in Wezemaal
Door Spes Forum vzw KU Leuven Universitaire Parochie wordt een colloquium georganiseerd met als titel: Gandhi vandaag - spiritualiteit in actie.

Plaats: Congres- en vergadercentrum 'Eenheid'   in Wezemaal-Rotselaar.   Begin om 9 uur.  Klik hier voor meer info


- Neem ook eens een kijkje op www.bezieldverband.be Je vindt er interessante info over  De Vleugel.Werkten mee aan deze nieuwsbrief: Magda - Marianne - Els B. - Harry

Aan alle Vleugelaars en sympathisanten een Zalig Kerstfeest toegewenst.

 

Welkom...

...welkom op onze website.(Vleugel)

Kalender

November 2018
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Nieuw

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 2

Inloggen