Nieuwsbrief 2015/2016 nummer 9

Beste allemaal,

Het is weer tijd voor een volgende nieuwsbrief van De Vleugel, de negende al dit jaar !
Op deze manier willen we contact houden met een uitgebreide groep van trouwe vleugelgangers, sympathisanten en gelegenheidsbezoekers.
Voor deze meimaand hebben werkgroepjes vieringen voorbereid rond Actualiteit en Pinksteren.
Steeds welkom elke zaterdag om 18 uur in de Sint-Annakerk te Borgerhout.

Zaterdag 7 mei ' Actualiteitsviering ' .
We leven in een woelige tijd en ons leven kent ups en downs.  Het liefst zouden we in harmonie willen leven.  Maar hoogte- en dieptepunten wisselen elkaar nu eenmaal af en duisternis kennen we allemaal.  Maar het licht kennen we ook.  Is het mogelijk om dit licht te zijn en inschikkelijk en meegaand te blijven ?   Ook als duisternis de overhand neemt ?
We gaan op zoek naar antwoorden en hopen die te vinden in berichten uit de actualiteit.
Voorganger:  Hugo Vereeck
Toelichting: Jos Clymans

Op 14 mei starten we een nieuwe cyclus over ' Ontmoeten in het anders zijn'.
In deze cyclus gaan we op zoek naar de ontmoeting die er mogelijk is tussen religies en culturen, geen sinecure in een tijd waar we zelf zoekende zijn en beïnvloed worden door wat de wereld brengt.
Het doet mensen interesse hebben voor het boeddhisme, het doet moslims, christenen en joden zoeken om met elkaar de dialoog aan te gaan.  Deze cyclus wil een aanzet zijn in  ons speuren naar verbindende factoren.

Zaterdag 14 mei:  ' De geest waait '
In deze eerste viering is het Pinksteren, het feest van de geest die mensen elkaar over vele grenzen heen, doet verstaan. 
Wij luisteren  naar twee moslima's die de vredesboodschap brengen.  De geest waait waarheen zij wil . . . .
Paul Kevers en Mieke Van Steelandt gaan voor en geven een duiding over het Bijbelse beeld van de tafel op de berg, volkeren die verenigd zijn.

Zaterdag 21 mei:  ' Een boeddhistische kijk '
We luisteren naar een boeddhistische invalshoek, hoe iemand de weg is gegaan om zich deze filosofie eigen te maken vanuit zijn eigen achtergrond en zoeken. 
Voorganger: Bert Lodewijckx
Toelichting: Bert Caeckelbergs

Zaterdag 28 mei:  ' Enkele verhalen '
In deze viering staan concrete verhalen en getuigenissen centraal.  Alledaagse verhalen over scheiden of verbinden, getuigenissen die ons verbazen en verwonderen, die ons bewust doen worden .
Voorganger: Marianne van de Graaff

Mededelingen:

- Lezing: "De 'Moorddadige godsdiensten' van Elie Barnavi" door Jan Verachtert op 31 mei in Elcker-Ik.  Alle vleugelgangers die belangstelling hebben voor lezingen over spiritualiteit, levensbeschouwing, godsdienst en filosofie, zijn van harte welkom.  Meer info vind je hier

- De Zomer van de Vleugel:
Tijdens de maanden juli en augustus zijn er geen vieringen.  We vullen deze maanden op met eigen initiatieven van de vleugelgangers.
Voorstellen voor de ' Zomer van de Vleugel '   kunnen doorgestuurd worden naar Tine Spruyt, die de programmatie verzorgt.
Wat moet je opgeven: 
°  Gegevens van organisator: mailadres en telefoonnummer.
°  Datum geplande activiteit en eventueel reservedatum.
°  Soort activiteit met wat uitleg, aantal km voor wandeling, voorziene kosten.
Voorstellen dienen binnen te zijn met Pinksteren op 15 mei 2016.
Aanmeldingen liefst via mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Het tel.nr. is 03.234.02.53 of GSM 0494 418 578.

- Zangrepetitie van het Vleugelkoor op zaterdag 7 mei
Een paar keer per jaar houdt het zangkoor een repetitie om de bestaande liederen wat op te frissen en nieuwe liederen aan te leren.  Deze keer stellen we deze herhaling ook open voor alle vleugelgangers die graag meezingen tijdens de vieringen, maar de liederen nog te weinig kennen.  Info over het tijdstip vind je hier


- Dankviering van de Kluis van Moria op 29 mei 2016 in de Kartuizerkerk in Lier, met medewerking van het Vleugelkoor: info vind je hier en op de website van de Kluis van MoriaWerkten mee aan deze nieuwsbrief:  Jos Clymans - Bert Lodewijckx - Jan Verachtert - Harry Harding

 

Welkom...

...welkom op onze website.(Vleugel)

Kalender

September 2018
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nieuw

 

Kijk naar Nieuws- Rondom de Vleugel

Inloggen